Tarief en vergoeding van therapie bij Kim Biesmans

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten en kost 101 euro. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik 45 minuten de tijd en reken ik 175 euro. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 8 behandelingen nodig.

Vergoeding

Wij leveren vooralsnog ongecontracteerde zorg. Dit wil zeggen dat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars of gemeenten. Wanneer u een restitutiepolis heeft wordt de zorg 100% vergoed. Wanneer u een naturapolis heeft wordt de zorg alsnog voor 70 tot 100% vergoed (afhankelijk van uw zorgverzekeraar/polis), mits u een verwijsbrief van de huisarts heeft. Deze ontvangen we graag van u bij uw eerste afspraak.

Ongecontracteerde zorg heeft gevolgen voor de wijze van vergoeding door de zorgverzekeraar. U rekent zelf per afspraak met ons af, bij voorkeur per pin. U ontvangt na elke afspraak een factuur voor uw eigen administratie. Na vijf, acht of twaalf gesprekken (afhankelijk van de behandelduur) ontvangt u een verzamelfactuur die ingediend kan worden bij de zorgverzekeraar.

Onverzekerde zorg

Psychologische zorg welke niet verzekerd wordt door de zorgverzekeraar. Denk hierbij aan relatietherapie, of individuele behandelingen waarbij de problematiek niet onder een diagnose valt in de DSM-classificatie.

Bekijk hier de volledige behandelovereenkomst, hierin vind je meer informatie over de kosten en vergoeding.

Betaling en afzeggen

De betaling gaat via pin bij Psycholoog Eindhoven. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is de verzekering een wollig pakket met allerhande lijsten waar maar moeilijk uit is op te maken of iets nu vergoed wordt of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering.

GZ Psycholoog Eindhoven: de voordelen

Je hoeft niet te wachten, ik heb geen wachtlijst en mocht het nodig zijn, dan verwijs ik je door. Een persoonlijke benadering: in mijn betrokkenheid zoek ik naar een specifieke, op jou gebaseerde, benadering en werkwijze Juist in ons contact ontstaat een antwoord op de vraag wat jij nodig hebt. Afhankelijk van je klachten kan ik de kosten voor de eerste vijf gesprekken vaak gedeeltelijk declareren bij je zorgverzekeraar. Per 2014 ben ik dan verplicht om de zorgverzekeraar te informeren over de diagnose. Wanneer je zelf voor de kosten van de gesprekken zorg draagt en niet je zorgverzekering, dan hoef ik over je klachten of behandeling geen melding te maken bij jouw zorgverzekeraar, soms kan je de gesprekken dan nog weer gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit een aanvullend pakket.

Wil je meer weten over vergoedingen en tarieven, of als je een afspraak wilt maken bel of stuur even een mail naar GZ Psycholoog Eindhoven ter attentie van Kim Biesmans. Als ik niet direct op kan nemen – je krijgt binnen een dag reactie.