Relatietherapie Eindhoven met relatietherapeut Kim Biesmans

De meeste stellen die bij me komen voor Relatietherapie Eindhoven hebben het gevoel de weg kwijt te zijn. Ze hebben het gevoel geen grip te hebben op zichzelf, de ander of de relatie. Je wil wel, je herinnert je ook nog dat het anders was. Misschien kun je wel oorzaken benoemen. Maar waarom het keer op keer misloopt ook al doe je nog zo je best – dat is onbegrijpelijk.

Je vecht het verkeerde gevecht

Dat komt omdat je stap twee van het herstellen van je relatie wilt zetten voordat je stap één gezet hebt. Je wilt doordringen tot de ander, je wilt dat de ander doordringt tot jou. Je wilt er al zijn. Het is onmogelijk om zelf te zien hoe de processen en patronen van jullie omgang zijn. Laat staan ze te doorbreken.

Beginnen met basale onderdelen

Om diepgaand aan jullie relatie te werken, moeten we eerst jullie communicatie op orde brengen. Ik help jullie met Relatietherapie Eindhoven de processen te zien. Ik help jullie de momenten te herkennen waarop het mis gaat. En ik geef jullie de mogelijkheden aan om in te grijpen. Jullie communicatie is ons eerste werk. We zetten geen stap verder voordat we hier doorheen zijn. Dat is soms best hard werken, maar als je het eenmaal ziet kun je het goed te boven komen. Daar komt bij dat de stellen die deze stap zetten niet snel meer terugvallen. Stap één is dus het zakelijk vinden en doorbreken van patronen, het aanleren van nieuwe patronen en (in het begin nog wat geforceerd) netjes communiceren met elkaar.

Relatietherapie Eindhoven: verdieping en verbinding

Als dat gedaan is, kunnen we aan het werk met de onderwerpen die jullie liefst nu meteen behandelen: de pijnen, het verdriet, misschien zaken uit vorige relaties, verwachtingen en de rol die jullie bij elkaar spelen. Nu jullie elkaar écht verstaan, is er ruimte voor begrip, geduld en vergeving. Jullie kunnen elkaar beter vinden, óók in de moeilijke onderwerpen met Relatietherapie Eindhoven.

Weer vooruit kunnen kijken

Waarschijnlijk hebben jullie als jullie eenmaal zo ver zijn ook al wel weer de behoefte om samen vooruit te kijken en plannen te maken, al is het maar voor een vakantie. De meeste stellen die succesvol door zo’n periode komen, hebben veel geleerd van zichzelf, elkaar en wat de relatie voor hen betekent. En als je dan een volgende keer weer in zwaar weer komt, is er wat meer rust en ruimte het samen aan te gaan.

Heb je een vraag over je relatie?

Kijk eens op Psycholoog NU! Het gratis forum over relatietherapie. Hier kun je anoniem en gratis je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder Relatietherapie Eindhoven.

Open het gesprek

Heb je nog vragen of wil je meer weten over relatietherapie in Eindhoven? Bel voor een afspraak of stuur even een mail ter attentie van Kim Biesmans – Relatietherapie Eindhoven.