Therapie Eindhoven bij GZ psycholoog Kim Biesmans

Ons vertrekpunt is: jouw verhaal. Daar nemen we dan ook de tijd voor bij Therapie Eindhoven. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen. Ik help je, door: aandachtig en actief te luisteren, je te helpen de juiste woorden te vinden en door op onderdelen door te vragen. Overigens gaat je verhaal niet alleen maar over je klacht. Je zult merken dat ik op verschillende gebieden ‘inzoom’, ervaringen benoem en met je zal verkennen.

Een belangrijk onderdeel van het gesprek bij Therapie Eindhoven is het omschrijven van je doel. Wat je wilt bereiken. Je wilt ergens naartoe. Je hebt een wens, je wilt veranderen. Ik help je die wensen en veranderingen duidelijk en bondig te te formuleren. Samen gaan we na of ze haalbaar zijn en ik geef je aan wat ik denk dat ik voor je kan doen.

Cliëntgerichte therapie

Een cliëntgerichte therapie is een vorm van behandelen die zich meer dan gewoonlijk bekommerd om de ervaring en leerstijl van de cliënt. Het gaat om jou. Om je kwaliteiten, je stijl van werken, de manier waarop je leert, je je ontwikkelt en vormgeeft aan je leven. Jouw voornemen iets te veranderen aan je situatie nu is de eerste (belangrijke) stap op weg naar beter.

De persoonlijke groei die je doormaakt, kan niemand je opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden de je al in je hebt. Ik stimuleer je met Therapie Eindhoven, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

Therapie Eindhoven: oplossingsgericht en cognitief

  • Cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie gaat over hoe je denken, je voelen én je gedrag bepaald. Veel klachten vinden hun oorsprong in hardnekkig – meestal sterk overdreven of gewoon foute – gedachten. Samen onderzoeken we de stappen die jij in je hoofd maakt, de vooroordelen, de vaste patronen. Passen ze nog wel goed? Moet je niet nieuwe maken? Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?
  • Oplossingsgerichte therapie We richten ons op de oplossing en niet op de klacht. We proberen uit te vinden waar het goed gaat en analyseren dat. We onderzoeken welke stappen je te zetten hebt en hoe jouw unieke kwaliteiten je daar bij gaan helpen. Daar groeit je zelfvertrouwen van. Je krijgt grip op je leven. Op de toekomst. Je maakt je eigen mogelijkheden tot verandering. Nu, maar ook als de klachten later terug zouden komen.

Zelfredzaamheid

Voor de meeste cliënten geldt dat de klachten niet helemaal over hoeven te zijn. Het belangrijkste is dat ze weer begrijpen hoe ze het zelf op kunnen lossen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak bij Therapie Eindhoven. Dat doe omdat mijn cliënten me aan het hart gaat.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen met Therapie Eindhoven? Bel voor een afspraak (040 – 30 41 077) of stuur even een mailtje. Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil je graag helpen.